Sine egne håpløse sjefer


Horrible Bosses 2
USA 2014
Regi: Sean Anders
Skuespillere: Jason Sudeikis, Jason Bateman, Charlie Day, Jennifer Aniston, Chris Pine, Christoph Waltz, Kevin Spacey, Jamie Foxx
Manus: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein
Musikk: Christopher Lennertz
Aldersgrense: 11 år
Egnethet: Ungdom/Voksen

TERNINGKAST 3

Etter å ha kvittet seg med sjefene sine i den forrige filmen, har dustemiklene Dale (Charlie Day), Kurt (Jason Sudeikis) og Nick (Jason Bateman) – sistnevnte marginalt mindre dustemiklete enn de to andre – nå startet for seg selv. De er blitt sine egne håpløse sjefer. Men forretningslivet er tøft, og på rekordtid har gjengen satt seg en halv million dollar i gjeld. Og igjen ser de kun én vei ut av knipen: kriminalitet.

Det finnes tilløp til satire i begynnelsen av "Horrible Bosses 2" – "Den amerikanske drømmen blir produsert i Kina nå," som en upålitelig businesstype sier – men dessverre tar den ikke mål av seg til å bli noe mer enn en tøvete og nokså vulgær kriminalkomedie. Sløser bort store mengder stjernekraft, gjør den også. Både Kevin Spacey, Christoph Waltz og Jamie Foxx – Oscar-vinnere alle som en – dukker opp i roller som føles alt for små for dem.

Til oppfølger å være, er dette likevel ikke helt galt. Det er fremdeles festlig å se Jennifer Aniston som seksuelt aggressiv tannlege. Og når Sudeikis, Day og Bateman får overgå hverandre i ulogiske resonnementer og dårlige ideer, er det morsomt nok til at man for en stakket stund glemmer filmens mer anstrengte partier.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 24.12.14
© Roy Søbstad

Kommentarer