Rawk'n'roll!


Spidergawd
Spidergawd II
(Crispin Glover Records/Musikkoperatørene)

TERNINGKAST 5

Fjorårets toppmøte innen tung trøndersk rock viser seg heldigvis å ikke være noen engangsforeteelse. Og enda mer gledelig: Selv om utgangspunktet fremdeles er bluesbasert hardrock et sted i spennet mellom Black Sabbath, Thin Lizzy og The Who, er "Spidergawd II" et bedre album enn forgjengeren.

Spidergawd er et band med massivt trøkk. Det skyldes selvsagt at de har Norges ypperste rytmeseksjon – motorpsykoene Bent Sæther og Kenneth Kapstad – i bunnen. Ytterligere forsterket av Rolf Martin Snustad (Hopalong Knut) på brummende barytonsaksofon, oppnår de på samme tid sentrifugalaktig driv og monolittisk tyngde. I tilfellet Spidergawd har kompet alene kraft til å transportere deg.

Denne gangen har dessuten gitarist og primalvokalist Per Borten gitt bandet tvers gjennom sterkt materiale å jobbe med. Borten skriver låter som er mer tøffe enn de er dype – tankene går oftere til hans gamle band Cadillac enn til Motorpsycho, for å si det sånn – men på sitt vis er de perfekte: dynamiske, riffsterke, uhyre stilbevisste. Noen av dem er til og med melodiøse nok til at man kan gaule med.

11. februar spiller Spidergawd på TrashPop i Kristiansand. Det blir moro. Bare husk å ta med ørepropper.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 30.01.15
© Roy Søbstad

Kommentarer