Ikke alle gode ting er 3


Insidious 3
USA 2015
Regi og manus: Leigh Whannell
Skuespillere: Stefanie Scott, Lin Shaye, Dermot Mulroney, Hayley Kiyoko, Leigh Whannell, Angus Sampson
Aldersgrense: 15 år
Egnethet: Ungdom/Voksen

TERNINGKAST 3

Etter den masete "Insidious 2", har Leigh Whannell – manusforfatter på film nummer én og to, både manusforfatter og regissør her – gjort det eneste riktige: tatt tre skritt tilbake. "Insidious 3" foregår noen år før eneren og i stedet for den hjemsøkte familien Lambert, fokuserer den på mediumet Elise (igjen spilt av milde, bestemoraktige Lin Shaye).

Elise har egentlig trukket seg tilbake, men lar seg overtale til å hjelpe tenåringsjenta Quinn (Disney-barnestjernen Stefanie Scott). Quinn, som nylig mistet moren sin, blir nemlig forfulgt av en uhyggelig, hvesende skikkelse som later til å ville drepe henne.

Alle som har sett de foregående filmene vet hvor vi er på vei. Igjen skal det bli mye mumbo jumbo-snakk om demoner og hvileløse sjeler, igjen skal Elise bli nødt til å ta turen over i det hinsidige. Dessuten blir det en ny omgang med alle spøkelsesfilmklisjeene i boken – uforklarlig banking i veggen og famling i mørke kjellere inkludert – samt mye bruk av heftige lydeffekter.

Selv om "Insidious 3" er bedre enn "Insidious 2", er den strengt tatt ikke annet enn en gjenfortelling av "Insidious" nummer én. Men du er i det minste ikke nødt til å ha sett eneren og toeren for å se treeren.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 04.06.15
© Roy Søbstad

Kommentarer