Hjelp, ikke enda en nyinnspilling!


Vacation
USA 2105
Regi: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein
Skuespillere: Ed Helms, Christina Applegate, Chris Hemsworth, Leslie Mann, Beverly D'Angelo, Chevy Chase, Charlie Day, Kaitlin Olson
Manus: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein, John Hughes
Musikk: Mark Mothersbaugh
Aldersgrense: 12 år

TERNINGKAST 2

Ingen ville vel finne på å kalle de gamle "Hjelp, vi må på ferie"-filmene for komiske mesterverk. Men spesielt juleferie-varianten fra 1989 har vist seg slitesterk. Sjansen for at noen skal ønske å se "Vacation" på nytt om 25 år, er derimot liten.

Her tar Rusty Griswold (Ed Helms, han streite i "The Hangover") med seg familien på "road trip" til fornøyelsesparken Walley World. Meningen er å gjenskape turen hans egen far (Chevy Chase, kun med i en kort, nokså bortkastet gjesterolle denne gangen) tok ham med på i originalfilmen. At den turen var en komplett katastrofe, later Rusty til å ha fortrengt.

Den viktigste forskjellen på "Hjelp, vi må på ferie" da og nå, er de nye manusforfatternes usvikelige tro på at en film kan bæres av penis- og pedofilivitser alene. Man trenger ikke engang å ha et plott, synes de å mene, bare usmakelighetene kommer tett nok. Men med mindre du for eksempel skulle ha moro av å se en "all american" kjernefamilie bade i bæsj – og da mener jeg at de helt bokstavelig talt bader i bæsj – vil "Vacation" fortone seg som en serie helt sjarm- og formålsløse sketsjer.

OK, rett skal være rett: Undertegnede lo av Griswoldenes albansk-produserte leiebil. Men det var også alt.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 06.08.15
© Roy Søbstad

Kommentarer