Kortreist og velspilt



Kelvin + Cheap Karma
TrashPop
Aladdin Scene, Kristiansand
Lørdag 29. august 2015

TERNINGKAST 4

TrashPop åpnet høstsesongen med to veldig forskjellige konserter for prisen av én.

Cheap Karma og Kelvin har ikke stort annet til felles enn at de begge er kristiansandsband i etableringsfasen. Cheap Karma er straight outta musikklinjen på Vågsbygd videregående. Medlemmene i Kelvin er studenter ved rytmisk linje på universitetet. Det er fristende å tro at aldersforskjellen – ikke veldig stor, men nok til å gjøre en forskjell når man er ung – har sitt å si for hvordan de uttrykker seg.

Cheap Karma er beviset på at kalifornisk funk-punk fra rundt 1990 har tiltrekningskraft også på folk som er født langt senere. De kan minne om både Infectious Grooves (hvis noen husker dem) og Fishbone (hvor ble de av?). Men oftest høres de ut som Red Hot Chili Peppers fra tiden før balladene tok overhånd. Og akkurat som hos det tidlige RHCP, skorter det litt på låtmaterialet. En oppsamling av riff og rytmer er ikke en låt, liksom.

Til gjengjeld har Cheap Karma spilleglede, groove og – i Martin Lie Bø – en frontmann med både rap-skills og sangstemme. At publikum fordobles i løpet av konserten deres, er et annet tegn på at Cheap Karma gjør mye riktig.

Kelvin fremstår likevel som et betydelig mer modent prosjekt. Alle bandmedlemmene stiller i smakfullt svart, alle ser dypt konsentrerte ut bak sine batterier av instrumenter og elektronikk. Og sangene deres høres, i motsetning til Cheap Karmas jammer, ut som ordentlige, gjennomtenkte komposisjoner.

Flere av disse har noe Susanne Sundfør'sk over seg. Et par minner om Highasakite. Kelvin kunne med andre ord knapt ha vært mer tidsriktige. At konserten får et litt rart momentum fordi ballader og discolåter kommer om hverandre, gjør ikke alt for mye. Og det skoleflinke preget – Kelvin er kjempegode til å spille, men ganske keitete mellom låtene – vil de helt sikkert vokse av seg. Følelsen sier at dette er et band på vei mot større scener.

Cheap Karma har sjarmen. Kelvin har profesjonaliteten. Man skal ikke kimse av noen av delene.

Originalt publisert på KRSby.no 30.08.15
© Tekst: Roy Søbstad / Foto: Martin Litwicki, KRSby.no

Kommentarer