Sex, dop og tullball


Miley Cyrus
Miley Cyrus & Her Dead Petz
(Smiley Miley Inc.)

TERNINGKAST 3

At Miley Cyrus har følt behov for å gjenoppfinne seg selv, er fullt forståelig. Ikke kunne hun fortsette å spille Disney-kjæledeggen Hannah Montana for alltid, og all "twerkingen" tok sikkert på etter hvert, den også. Men at hun skulle ende opp sammen med de syreskadde, gamle indierockerne The Flaming Lips, lå likevel ikke i kortene.

"Miley Cyrus & Her Dead Petz" blir neppe å høre på verken klubber eller hitlister. Til det minner musikken på albumet – stort sett spinkle trommemaskiner og synthlyder i fri flyt mellom høyttalerne – for mye om The Flaming Lips på sitt mest surrete og for lite om noe man forbinder med Cyrus. Mange av de 23 låtene er faktisk rent, skjært tøv. "Dooo It!" og "I'm So Drunk", for eksempel, var garantert morsommere å spille inn enn de er å høre på.

Men sannelig om det ikke også finnes gull innimellom alt tullballet. "Slab of Butter (Scorpion)" er et kjøttfullt stykke psykedelisk gitarrock. "Karen Don't Be Sad" og "Tiger Dreams" er begge svært vakre på en sånn nummen, stein måte. Og "Pablow the Blowfish" er nesten like rørende som den er idiotisk.

Hele det dypt forvirrede – og forvirrende – verket ligger ute til gratis avspilling på mileycyrusandherdeadpetz.com.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 11.09.15
© Roy Søbstad

Kommentarer