Danske talenter


Drømmen om MGP jr
Danmark 2013
Originaltittel: MGP Missionen
Regi: Martin Miehe-Renard
Manus: Gitte Løkkegaard og Martin Miehe-Renard
Skuespillere: Malika Sia Paul, Sylvester Espersen Byder, Line Kruse, Ali Kazim, Lars Knutzon, Natali Vallespir
Aldersgrense: Tillatt for alle

TERNINGKAST 4

12-åringene Karl og Sawsan har begge sitt å stri med. Han har nettopp flyttet fra Jylland til København og blir sett på som en "bonderøv". Hun er tredjegenerasjons tyrkisk innvandrer og har en far som nekter henne å delta i MGP jr. "Småjenter skal ikke sminke seg som Lady Gaga og opptre som porno-popstjerner på TV," sier han. Men Karl og Sawsan, som finner hverandre gjennom musikken, bestemmer seg for å oppfylle drømmen, koste hva det koste vil.

Alle som har sett en film eller to skjønner hvor dette kommer til å ende. Likevel blir veien dit både spennende og morsom. Og underveis skal vi begynne å bry oss veldig om de to unge talentene. Spesielt Malika Sia Paul, i den motsetningsfylte rollen som kule, gatesmarte, tradisjonsbundne Sawsan, er god. Når vi endelig får høre henne synge sangen sin – "Se på meg" heter den, og er en ordentlig fin poplåt – skal det godt gjøres å ikke få "noe i øyet".

De yngste ungdommene vil leve seg inn i popstjernedrømmen. De voksne vil sette pris på en skildring av kulturforskjeller som ikke blir verken tunglabbet eller sukkersøt. Og – selv om "Drømmen om MGP jr" er aldri så forutsigbar – veldig mye mer kan ingen forlange av en underholdningsfilm.

Originalt publisert på Fædrelandsvennens hjemmeside 22.10.15
© Roy Søbstad

Kommentarer