Søtt, salt og funky


Prince
HITNRUN Phase One & Two
(NPG Records)

TERNINGKAST 4

Prince fortsetter å spre forvirring. Denne uken slapp han, helt uten forvarsel, albumet "HITNRUN Phase Two". Tittelen antyder at det er ment som en søsterutgivelse til "HITNRUN Phase One" som kom i september. Noe slektskap de to albumene i mellom er likevel ikke lett å høre.

"Phase One" er 57 år gamle Prince på klubb. Det betyr utstrakt bruk av EDM-fanfarer, dubstep-rytmer og autotune. All produksjonstriksingen fungerer brukbart i en pågående partylåt som "Shut This Down", men noe så grøssende fælt som "Fallinlove2nite" gjøres bare enda verre. (Rettskrivingen er artistens egen.)

Også "Phase Two" har sine svakere øyeblikk – "Screwdriver" er rett og slett ganske døv – men vil for mange være langt mer tiltalende. Det låter tett, organisk og funky. Eget 80-tall og andres 70-tall blir flittig sitert. Bandprestasjonene og blåserarrangementene er alene nok til å gjøre låter som "Stare", "Black Muse" og "Big City" til det mest medrivende Prince har gjort på, tja, minst 25 år.

Den lille prinsen er og blir en vriompeis, men i dette tilfellet gjør han faktisk anmelderens jobb enkel: Terningkast 3 til "Phase One" + terningkast 5 til "Phase Two" = terningkast 4 til "HITNRUN Phase One & Two".

Originalt publisert på Fædrelandsvennen 19.12.15
© Roy Søbstad

Kommentarer