Hvem slapp ut hundene?


The Dogs
Swamp Gospel Promises
(Astma Records)

TERNINGKAST 4

Å skaffe seg oversikt er ikke lett, men fire album med samme band må jo være personlig rekord for Kristopher Schau. Mangtsysleren har det med å rase videre så snart et av prosjektene hans begynner å få feste i folks bevissthet. Når The Dogs – bandet Schau har sammen med fem andre halvgamle Oslo-rockere – likevel varer, er det kanskje fordi det er et noe nær perfekt destillat av alt han har drevet med som artist.

Basisen er konsis, testosteronsprengt garasjerock slik den ble spilt på 60-tallet, komplett med blodskutt vokal, sprengte gitarkabinetter og pipete Farfisa-orgel. Men purister er The Dogs ikke. Gjentatt lytting avslører stadig flere nyanser i levenet deres. Når de er på sitt mest melodiøse, skinner en tydelig powerpop-innflytelse gjennom. Når de er på sitt mest aggressive, er det vanskelig å ikke tenke på Schaus fortid i The Cumshots. Og når de parafraserer riffet til The Stooges' "I Wanna Be Your Dog" i "Faster on Our Own", passer det så naturlig inn at man knapt legger merker til det.

Alt sammen låter like upåklagelig tøft. Noe sier meg likevel at det må være på scenen The Dogs virkelig kommer til sin rett. Konserten på TrashPop 11. februar burde med andre ord bli knall.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 15.01.16
© Roy Søbstad

Kommentarer