God purk, dum purk


Ride Along 2
USA 2016
Regi: Tim Story
Manus: Matt Manfredi, Phil Hay
Skuespillere: Kevin Hart, Ice Cube, Olivia Munn, Ken Jeong, Glen Powell, Benjamin Bratt, Tika Sumpter, Sherri Shepherd
Musikk: Christopher Lennertz
Aldersgrense: 12 år

TERNINGKAST 3

Hvor morsom man synes "Ride Along 2" er, vil avhenge helt av hvor morsom man synes Kevin Hart er. 90 prosent av humoren i denne særs oppskriftsmessige "umake politipartnere"-komedien – tenk "Dødelig våpen", "48 timer", "Bad Boys", "Rush Hour", "The Heat" og så videre ad infinitum – er basert på den ustoppelige bablingen hans. Resten er forfølgelsesscener og slapstick.

Hart spiller den dumme, nyutdannede purken Ben. Ice Cube er hans grinete partner James. De to er stuck med hverandre fordi Ben skal gifte seg med søsteren til James. At etterforskningen av en korrupt forretningsmann fører Ben og James til Miami, er kun en unnskyldning for regissør Tim Story (hittil mest kjent for to mislykkede "Fantastic Four"-filmatiseringer) til å pimpe opp filmen med bikinidamer, fete biler og glamorøse fester. Pakken kompletteres av en ukarakteristisk dempet Ken Jeong i rollen som hacker, Olivia Munn som tøff politibabe og et sjeldent bombastisk lydspor.

Å se "Ride Along 2" føles litt som å se en barnefilm med uvanlig mange gønnere. Den kan med andre ord sikkert fungere som tidtrøyte en slapp tirsdagskveld i kjellerstua. Men ingen kommer til å ofre filmen en tanke igjen før treeren dukker opp.

Originalt publisert på Fædrelandsvennens hjemmeside 29.01.16
© Roy Søbstad

Kommentarer