Store stjerner, lunken spenning


Secret in Their Eyes
USA 2015
Regi og manus: Billy Ray
Skuespillere: Julia Roberts, Chiwetel Ejiofor, Nicole Kidman, Dean Norris, Michael Kelly, Alfred Molina
Aldersgrense ikke oppgitt

TERNINGKAST 3

Jess (spilt av en usminket, resolutt uglamorøs Julia Roberts) er FBI-agenten som finner sin egen datter brutalt myrdet. 13 år senere er morderen fremdeles ikke tatt, men Jess sin kollega Ray (Chiwetel Ejiofor fra "12 Years a Slave") tror at han har funnet ham. Problemet er bare at FBI trenger den mistenktes hjelp for å avsløre en terrorcelle. Midt oppe i denne stadig mer kompliserte saken, står også statsadvokaten Claire (spilt av en Nicole Kidman som er akkurat like glamorøs som hun pleier å være).

"Secret in Their Eyes", en nyinnspilling av den argentinske Oscar-vinneren "Hemmeligheten i deres øyne" fra 2009, klarer helt inntil sluttscenene å holde på en tiltalende sober tone. Dette er en spenningshistorie som handler nesten like mye om sorgbearbeidelse som politietterforskning. Desto mer synd er det at plottets siste sjokkerende twist – som kommer rett etter den nest siste sjokkerende twisten – kommer som en sjokkerende twist for mye.

Dessuten: Når det fortellertekniske og bildemessige arbeidet aldri hever seg over det funksjonelle, er det i grunnen bare de store navnene på plakaten som skiller "Secret in Their Eyes" fra en hvilken som helst TV-krim av den mer polerte sorten.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 18.03.16
© Roy Søbstad

Kommentarer