Hanne og de gode hjelperne


Hanne Sørvaag
Featuring
(Grappa/Musikkoperatørene)

TERNINGKAST 3

Hanne Sørvaags femte album åpner knallfint. "Your Heart Stopped Talking" er en lun countryshuffle tilsatt sår tekst, fengende melodi og noen velplasserte gitardrypp fra Knut Reiersrud. Man tar seg i å nynne med allerede etter første refreng. Hvis bare alt materialet hadde holdt samme klasse, ville ikke "Featuring" ha stått tilbake for Marit Larsens nye.

Stavanger-artisten Sørvaag skriver i følge hjemmesiden sin "rundt 200 sanger i året". Kanskje i et forsøk på å veie opp for at flesteparten av disse er svært oppskriftsmessige, har hun denne gangen fått med seg et større antall gjester i studio. Det fungerer i tilfelle sånn passe. Selv ikke Wenche Myhre kan løfte "Hjertekammer" til å bli noe mer enn et stykke gammelmodig voksenpop og "Why I Mess It Up" blir ikke tøff bare fordi Amund Maarud er med på gitar. De P1-vennlige balladene er dessuten for mange og for lette å glemme.

Marit Larsens "Joni Was Right" består av kun fem sanger. En tilsvarende utgivelse fra Hanne Sørvaag – en som i tillegg til "Your Heart Stopped Talking" hadde inkludert Claudia Scott-duetten "Timing Is Everything", Unni Wilhelmsen-hyllesten "Anything 'Bout June Again" og et par til – kunne i grunnen ha vært noe.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 08.04.16
© Roy Søbstad

Kommentarer