Muzak for en ny generasjon


Kygo
Cloud Nine
(Sony Music)

TERNINGKAST 3

Kygo er et fenomen som deler meninger. De unge massene elsker ham, kritikerne sliter med å forstå hvorfor. Og kanskje mest ubegripelig for sistnevnte, er hvor lite ungdommelig Kygo låter.

Dette trekket blir ekstra tydelig nå som Kyrre Gørvell-Dahlls tilnærmet samlede produksjon – monsterhits som "Stole the Show", "Firestone", "Raging" og "Fragile" selvsagt inkludert – omsider er samlet på et album. Hvert eneste av de 15 sporene er basert på enkle synthmelodier, beats i midtempo og hyppige drops toppet med mildt melankolsk vokal. Og selv om de hver for seg er hyggelige å høre på, tar det ikke lang tid før mangelen på energi føles akutt. "Cloud Nine" er et designersoundtrack for lørdagsshoppingen, pizzarestauranten og telefonkøen til bredbåndsleverandøren. Snart går det i ett med IKEA-tapeten. Muzak pleide man å kalle slikt.

Det skrives mye om Generasjon Prestasjon for tiden. Dagens ungdom prioriterer lekser, fester med måte og er bestevenner med foreldrene sine, sies det. Og det er ingenting galt i å være fornuftig. Vi som vokste opp på 80- og 90-tallet kunne tvert i mot ha mye å lære. Men alle denne veloppdragenheten fører jammen meg til ganske daff musikk.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 21.05.16
© Roy Søbstad

Kommentarer