Et herlig hundeliv


Kjæledyrenes hemmelige liv
USA 2016
Originaltittel: The Secret Life of Pets
Regi: Chris Renaud, Yarrow Cheney
Manus: Brian Lynch, Cinco Paul, Ken Daurio
Skuespillere: Louis C.K., Lake Bell, Ellie Kemper, Kevin Hart, Dana Carvey, Steve Coogan, Albert Brooks
Norske stemmer: Thomas Giertsen, Cecilie Steinmann Neess, Dennis Storhøi, Christian Petterson, Hilde Lyrån, Terje Sporsem, Håvard Bakke
Aldersgrense: Tillatt for alle

TERNINGKAST 4

Det er mye i "Kjæledyrenes hemmelige liv" som minner om ting vi har sett før. Plottet og det grunnleggende premisset er snarlike de i den første "Toy Story"-filmen, hver eneste figur kan sies å være en variant av figurer fra andre animasjonsfilmer. Likevel skal det godt gjøres å ikke bli revet med av moroa.

Det handler om hva dyrene egentlig driver med når vi ikke kan se dem. Innen eierne deres har kommet hjem fra jobb en helt vanlig dag, skal hunden Max (som har stemmen til Thomas Giertsen) og vennene hans blant mye annet ha rukket å være med på en ellevill hjemme alene-fest, tatt en ordentlig skummel tur ned i kloakken og overlevd en hektisk biljakt over Brooklyn Bridge. Og alt mens menneskene tror at de har sittet og ventet ved døren hjemme.

Den hyperdetaljerte, passe karikerte animasjonen får New York til å se mer ut som New York enn byen gjør i de fleste "live action"-filmer. Men så snart "Kjæledyrenes hemmelige liv" beveger seg inn i bakgatene og under bakken – og ikke minst når den tar en smått psykedelisk avstikker til pølsefabrikken – blir den overraskende bisarr i uttrykket. Desto bedre gjort er det at helhetsinntrykket man sitter igjen med, er et av varme og lettbent sjarm.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 23.06.16
© Roy Søbstad

Kommentarer