Filmskaper i flytsonen


Sensommer
Norge 2016
Regi: Henrik Martin Dahlsbakken
Manus: Henrik Martin Dahlsbakken, Kamilla Krogsveen
Skuespillere: Bente Børsum, Rolf Kristian Larsen, Heidi Toini, Christian Bujeau, Aurelien Gabrielli
Musikk: Magnus Murel
Aldersgrense: 12 år

TERNINGKAST 4

"Å vende tilbake" (2015) var en debutfilm av det løfterike slaget. Selv om historien føltes vel ullen for langformatet, var den filmatiske viljen til regissør Henrik Martin Dahlsbakken ikke til å ta feil av. Den var der i hvert eneste gjennomtenkte, talende bilde. I film nummer 2 er bildene enda litt flottere samtidig som Dahlsbakken – i hvert fall et stykke på vei – lykkes i å vende tidligere svakheter til en styrke.

En pensjonert forfatter (Bente Børsum) lever stille og tilbaketrukket i pittoreske omgivelser på den franske landsbygda. Men verden trenger seg på i form av et ungt, norsk par (Heidi Toini og Rolf Kristian Larsen). Det påfølgende trekantdramaet utspiller seg dels som en sjarmerende gammelmodig, Hitchcock-aktig krim og dels som en sår skildring av undertrykket lengsel og begjær. Og det som holder spenningen oppe – i det minste inntil den beklageligvis nokså antiklimaktiske avrundingen – er nettopp det som får forbli uavklart.

PS! Liksom bare for å understreke at Henrik Martin Dahlsbakken er en filmskaper i flytsonen, vises "Sensommer" sammen med hans fine kortfilm "Takk for turen". Og allerede i september er han klar med noe helt annet: ekstremsport-thrilleren "Cave".

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 17.06.16
© Roy Søbstad

Kommentarer