Huset med det onde i


The Conjuring 2
USA 2016
Regi: James Wan
Manus: Carey Hayes, Chad Hayes, David Johnson
Skuespillere: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Frances O'Connor
Aldersgrense: 15 år

TERNINGKAST 3

Hvem ringer du hvis huset ditt er fullt av skrømt? Hvis møbler sklir rundt på gulvet av seg selv, korsene på veggen snur seg opp-ned og din 11 år gamle datter snakker med stemmen til en truende, gammel mann? Med mindre du har tid til å vente på nyinnspillingen av "Ghostbusters", må det bli Ed (Patrick Wilson) og Lorraine (Vera Farmiga) Warren.

"Demonologene" Warren er høyst virkelige mennesker, og "The Conjuring 2" gir seg – akkurat som forgjengeren (2013) og "The Amityville Horror" (1979/2005) – ut for å være basert på deres virkelige bedrifter. Og det er aldri noen tvil om at regissør James Wan (som også startet "Saw"- og "Insidious"-seriene) vil ha oss til å tro på sannhetsgehalten i dem. Skeptikere fremstiller han konsekvent som noen usympatiske surpomper og til rulleteksten blar han opp det som skal være faktisk dokumentasjon.

Og alt dette er helt greit. Å skulle bli skremt av en overnaturlig skrekkfilm, krever tross alt det britene kaller "suspension of disbelief". Problemet med "The Conjuring 2", er at den aldri blir noe mer enn en løst sammenhengende kavalkade over horrorklisjeer. Noen gode, skumle enkeltsekvenser er ikke nok. Vi trenger en historie å engasjere oss i også.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 09.06.16
© Roy Søbstad

Kommentarer