Middels intelligent, middels morsom


Central Intelligence
USA 2016
Regi: Rawson Marshall Thurber
Manus: Ike Barinholtz, David Stassen, Peter Steinfeld
Skuespillere: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Amy Ryan, Bobby Brown, Chauty Spillane, Mark Burzenski
Aldersgrense: 12 år

TERNINGKAST 3

Ideen bak "Central Intelligence" er grei: La Dwayne Johnson og Kevin Hart gjøre akkurat det de pleier å gjøre, og se hva som skjer når de umake komiske karakterene deres møtes. De to har god kjemi seg i mellom, skal det vise seg, men filmen som helhet er blitt mildt sagt rørete.

Helt til å begynne med er den en high school-komedie. Bob er mobbeofferet mens Calvin er skolens mest populære. 20 år senere er rollene snudd på hodet – Bob spilles nå av det godslige muskelberget Johnson og Calvin av den småvokste skravlebøtta Hart – og filmen byr på halvslapp midtlivskrisehumor. Så viser Bob seg plutselig å være hemmelig agent og "Central Intelligence" blir til en tøysete actionfilm. Og alt sammen skal lede opp til en veldig, veldig underlig finale.

En og annen replikk – Johnson til Hart: "Du ser ut som en svart Will Smith!" – er humreverdig. Jason Bateman får komme med et velrettet spark til scientologi-kirken og Aaron Paul popper innom for å levere signaturreplikken "Bitch!". Men "Central Intelligence" er en sånn komedie du bare vet kommer til å ende med en "blooper reel" som er morsommere enn selve filmen.

Og om en ukes tid kommer ingen av oss til å huske noe som helst av hele suppen.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 17.06.16
© Roy Søbstad

Kommentarer