Anti-sommermusikk


Gone Is Gone
Gone Is Gone
(Rise/Warner)

TERNINGKAST 4

Gone Is Gone er det som kommer ut når Troy Sanders (vokalisten og bassisten fra Mastodon), Troy Van Leeuwen (en av gitaristene i Queens of the Stone Age), Tony Hajjar (trommeslageren fra At the Drive-In) og Mike Zarin (mindre allment kjent multi-instrumentalist) har vært samlet i samme rom en stund. Om det låter tøft? Ja, det låter tøft.

Det begynner med grimete sludge metal i åpningslåten "Violescent" og fortsetter med solide doser gotisk melankoli, før EP-en toppes på episk vis med "This Chapter" en drøy halvtime senere. Hele veien er tempoet seigt og stemningen knugende. Både råskapen til tidlig Mastodon, psykedelia-vibbene til Queens of the Stone Age og den utflippede progen til At the Drive-In lar seg kjenne igjen. Noen korte, atmosfæriske mellomspill vitner om at prosjektet har sitt opphav i Hajjar og Zarins arbeid med musikk til filmtrailere og videospill.

Å kalle dette veldig originalt eller strengt nødvendig, ville være å ta hardt i. Men det er unektelig gromme, velspilte saker. Alle som måtte ha planlagt å tilbringe sommeren i en mørk og rå kjeller, kan med andre ord avslutte letingen etter et passende lydspor. Og senere i år kommer det fulle Gone Is Gone-albumet.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 15.07.16
© Roy Søbstad

Kommentarer