Fullt øs i pøsende regnvær


Bob Hund
Quart25
Bendiksbukta i Kristiansand
29. juli 2016

TERNINGKAST 4

Bob Hund vant kampen mot elementene. Men det var bare såvidt.

Det er lett å tenke på Bob Hund som et 90-tallsfenomen. Man hører rett og slett ikke like mye om dem, i hvert fall ikke her til lands, som da de rundt årtusenskiftet var alle smarte studenters favorittband. Men hvis Bob Hund er glemt, er det ingen som har husket å fortelle det til Bob Hund. De er og forblir seg selv.

Akkurat i dag må Skåne-bandet riktig nok kjempe mot både været og klokken. Når de går på, fem over halv seks om ettermiddagen, har publikum vært kalde og våte en god stund allerede. Det surkler i vått gress, plastglassene inneholder like mye vann som øl og folk skuler under regnponchoene sine. Det skal noe til for å skape gla'anarkistisk stemning under slike forhold. Men Bob Hund skal ha for å gjøre sitt beste.

Skåne-bandet har aldri vært enkle å plassere. De snodige, snirklete pop-rock-pønk-elektro-låtene deres blander barnlig lekenhet og desperat eufori med en underlig form for ømhet. De kan være like enerverende som sjarmerende, men er uimotståelige hver gang de treffer. I Thomas Öberg har Bob Hund dessuten en frontmann det aldri blir kjedelig å se på.

Iført B-gjengenmaske og lange, hvite ballkjolehansker er han Iggy Pop, stand up-komiker, performancekunstner og figur fra en gammel Warner Bros.-tegnefilm i én og samme knøttlille person. Bare måten han alltid klarer å finne ny og kreativ bruk for rekvisittene sine – mikrofonledningen, mikrofonstativet, monitorene, noen perlehalsbånd – er evig fascinerende.

Konserten bygger gradvis opp momentum i løpet av den lille timen bandet har til rådighet. Nyere låter som "Blommor på brinnande fartyg" og "Brooklyn salsa" – som begge ble løftet av et akkurat passe uskolert lokalt jentekor – står ikke noe tilbake for klassikerne. Og under gode, gamle "Tralala lilla molntuss, kom hit skall du få en puss" blir det sannelig et lite opphold i regnet også.

Men en Bob Hund-konsert hvor vi, antakelig av tidshensyn, snytes for "Ett fall & en lösning", vil dessverre aldri kunne føles fullbragt.

Originalt publisert på Fædrelandsvennens hjemmeside 29.06.16
© Tekst: Roy Søbstad / Foto: Sondre Steen Holvik, Fædrelandsvennen

Kommentarer