Overopphetet oppfølger


Istid: På kollisjonskurs
USA 2016
Originaltittel: Ice Age: Collision Course
Regi: Mike Thurmeier
Manus: Michael J. Wilson, Micheal Berg, Yoni Brenner
Amerikanske stemmer: Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary, Simon Pegg, Jennifer Lopez, Queen Latifah
Norske stemmer: Dagfinn Lyngbø, Otto Jespersen, Sven Nordin, Linn Skåber
Aldersgrense: Tillatt for alle

TERNINGKAST 3

Et sikkert tegn på at serieforfattere begynner å gå tom for relevante ideer, er at de sender figurene ut på tidsreiser eller ut i verdensrommet. I denne femte (!) "Istid"-filmen kommer fan-favoritten Scrat over et nedfrosset romskip og fortsetter sin desperate nøttejakt der intet ekorn har satt sin fot. Samtidig går livet nede på bakken sin skjeve gang: Den neste generasjonen mamutter planlegger bryllup, dovendyret Sid er giftesykt og jorden trues av en kjempestor asteroide.

En del vil sikkert bli glade bare av å se de velkjente figurene igjen. Men en engasjerende historie bør ingen forvente seg. Og når situasjonskomikken i tillegg oppleves slitsom og dialogen krampegøyal, er det ikke stort igjen som kan forsvare en spilletid på 100 minutter. Man tar seg i tenke på hva alle de gode kreftene i kulissene kunne ha blitt brukt til i stedet for å tyne oppfølgere ut av oppfølgere.

Undertegnede så den engelskpråklige 2D-versjonen av filmen, men dette er et sjeldent tilfelle hvor det er grunn til å savne de norske stemmene. Sid er liksom ikke helt seg selv uten Askøy-dialekten til Dagfinn Lyngbø, og Ray Romano, i rollen som mamutten Manny, er ikke akkurat noen Otto Jespersen.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 14.07.16
© Roy Søbstad

Kommentarer