Over stork og stein


Storkene
USA 2016
Originaltittel: Storks
Regi: Doug Sweetland, Nicholas Stoller
Aldersgrense: 6 år

TERNINGKAST 3

Amerikanske animasjonsfilmskapere har null tiltro til konsentrasjonsevnen din. De tror at du ikke vil klare å sitte stille i én og en halv time med mindre du blir utsatt for et konstant bombardement av vitser og action. Det er derfor du får filmer som "Storkene": virtoust laget på alle rent tekniske plan, men fullstendig manisk i sin redsel for ikke å være maksimalt underholdende absolutt hele tiden.

Handlingen er så overmettet at den knapt lar seg gjenfortelle. Men i senter for kaoset står i hvert fall foreldreløse Tulla, enebarnet Nils og, altså, storkene. Sistnevnte hadde en gang i tiden som jobb å frakte babyer til menneskene, men gikk etter en uheldig episode over til å levere varer for et Amazon-aktig nettselskap. Om det blir et himla leven før orden er gjenopprettet og alle har fått det de savner i livet? Det blir et himla leven, vær du trygg.

De voksne vil finne et og annet tilløp til god satire, men vil sitte pumpet igjen når det hele er over. De yngre vil le av slapstick-humoren og de artige figurene, men vil slite med å få noen sammenheng i alt som skjer. Det føles forsmedelig at det som kunne ha vært en sjarmerende familiefilm, er nær ved å drukne i ren, skjær støy.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 29.09.16
© Roy Søbstad

Kommentarer