Jakten på en dyrestjerne


Syng
USA 2016
Originaltittel: Sing
Regi og manus: Garth Jennings
Skuespillere: Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane, Scarlett Johansson, John C. Reilly, Taron Egerton, Tori Kelly, Jennifer Saunders
Norske stemmer: Jan Gunnar Røise, Tomine Harket, Emilie Skolmen Kaafjeld, Espen Klouman Høiner, Ulrikke Døvigen, Jakob Schøyen Andersen, Jon Øigarden, Anders Bye
Aldersgrense: Tillatt for alle

TERNINGKAST 5

Utgangspunktet er det meste velprøvde av de velprøvde. En godhjertet, idealistisk teatereier, koalaen Buster, har økonomiske problemer. I et desperat forsøk på å redde stumpene, arrangerer han en stor sangkonkurranse. Og alle som har sett en film før, skjønner akkurat hvor det skal bære: fra den dypeste håpløshet, via tilsynelatende uoverkommelige hindringer, til en triumfartet finale. Likevel, forutsigbarheten til tross, det skal sannelig godt gjøres å ikke ble revet med av "Syng".

Hver eneste figur – med sine noen ganger matchende, noen ganger kontrasterende personligheter og talenter – er en fryd. Den knallharde musen med gangstergjeld har Sinatra-ambisjoner. Den svære gorillaen med forbryterpappa har fløyelsmyk R&B-stemme. Den sjenerte elefantpiken kan egentlig synge som Mariah Carey. Alle har de noe å uttrykke, alle har de sine utfordringer.

Tempoet er høyt – regissør Garth Jennings er spesielt glad i å zoome kjempefort gjennom bygater – men blir aldri masete som i "Oppdrag Dory" eller den nye "Istid"-filmen. Og hjertestrengene våre plukkes med fintfølelse. Den siste halvtimen av "Syng" kan faktisk godt bli stående igjen som årets aller fineste, morsomste og mest livsbejaende.

Originalt publisert på Fædrelandsvennens hjemmeside 02.12.16
© Roy Søbstad

Kommentarer