Kule kids til fjells


Karsten og Petra – ut på tur
Norge 2017
Regi: Arne Lindtner Næss
Manus: Jason Tammemägi
Skuespillere: Oliver Dahl, Alba Ørbeck-Nilssen, Janne Formoe, Hilde Lyrån, Markus Tønseth, Anna Celine Bredal, Jeppe Beck Laursen, Ivar Nørve, Tone Johnsen, Thorbjørn Harr, Hilde Louise Asbjørnsen, Cecilie Skog, André Marton Pedersen
Musikk: Lars Kilevold
Aldersgrense: Tillatt for alle

TERNINGKAST 4

"Nye" Karsten og Petra er i grunnen veldig like "gamle" Karsten og Petra.

Norsk barnefilms store "franchise" de siste årene har gjennomgått en fornyelse. Elias Søvold-Simonsen og Nora Amundsen er blitt for gamle til å spille 5-åringer, og har derfor overlatt hovedrollene til Oliver Dahl og Alba Ørbeck-Nilssen. Men ingen grunn til bekymring: Karsten og Petra er fortsatt verdens søteste og greieste bestevenner.

Denne gangen drar de og familiene deres på fjelltur. Masse moro står på programmet – hundeslede, kanopadling, overnatting i lavvo og skumle historier rundt leirbålet – og innimellom får vi alle lære litt om fjellvettregler og kunsten å finne riktig vei også.

Det eneste skåret i gleden er at mammaen til Petra (Janne Formoe) ikke har noen kjæreste. Men kanskje kan våre ansvarsfulle små helter ordne det slik at hun blir forelsket i turguiden Aksel (Jeppe Beck Laursen)?

Karsten og Petra-filmene er og blir familieunderholdning av aller tryggeste sort. I denne verdenen er det ingen konflikt som ikke lar seg løse med en prat og en klem. Og når vi i film nummer 5 får en dose sunt norsk friluftsliv på kjøpet, er det all grunn til å tro at vi har med nok en publikumsvinner å gjøre.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 10.03.17
© Roy Søbstad

Kommentarer