Filmblogg: 10 strømmetips i 10 sjangre


At det "livnar i lundar" og "lauvast i li" er ingen unnskyldning for ikke å sitte inne og glo. Her er filmtipsene du trenger.

Jeg har laget denne listen med utgangspunkt i utvalget hos Netflix. Men flesteparten av titlene burde være tilgjengelige hos andre leverandører også.

Komedie: "David Brent: Life on the Road" (2016). Ikke fullt så morsom og langt fra like epokegjørende som den originale "The Office". Men et artig gjensyn allikevel. Pinlighetene kommer tett når Ricky Gervais gir antihelten Brent en siste sjanse til å oppfylle rockstjernedrømmen.

Thriller: "The Guest" (2014). Leievideo-kveld-på-80-tallet-vibben er sterk i denne. Men bare på en god måte, altså.

Drama: "Anomalisa" (2015). Beviser at dukkefilm og seriøst voksendrama slett ikke trenger å være noen motsetning.

Science fiction: "Tomorrowland: A World Beyond" (2015). En film som har mer for seg enn jeg fikk det til å virke som i anmeldelsen for to år siden. Jeg håper denne anbefalingen kan gjør det godt igjen. Og allalder-vennlig science fiction med tro på fremtiden og vitenskapen føles om mulig enda riktigere og viktigere i dag.

Western: "The Homesman" (2014). Tommy Lee Jones får Det ville vesten til å virke like underlig som det antakelig var i denne utradisjonelle sjangerfilmen.

Klassiker: "The Big Sleep" (1946). Humphrey Bogart og Lauren Bacall, sigaretter og trenchcoats, dialog full av frekke undertoner og et plott det er nesten umulig å følge. Slike filmer lager de ikke lenger.

Barn og familie: "Singin' in the Rain" (1952). Hvorfor ikke? Ta det fra en musikalskeptiker som så den først for noen måneder siden: Sangene! Dansingen! Den ukuelige optimismen! Verken liten eller stor kan unngå å bli litt gladere av "Singin' in the Rain".

Dokumentar: "Raiders! The Story of the Greatest Fan Film Ever Made" (2015). En gjeng guttunger brukte store deler av oppveksten på å gjenskape "Jakten på den forsvunne skatten" bilde for bilde. 30 år senere tar de opp tråden igjen. Ganske koko og veldig fint.

Musikk: "George Harrison: Living in the Material World" (2011). Grundig og gripende Scorsese-regissert portrett av han i The Beatles som trivdes best litt i bakgrunnen.

TV-serie: "Cosmos" (2014). Brillefin oppdatering av Carl Sagans legendariske 80-tallsserie. Lærerikt og inspirerende. Universet er litt av et sted.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 06.04.17
© Tekst: Roy Søbstad / Foto av Britt Robertson i "Tomorrowland: A World Beyond": The Walt Disney Company Nordic

Kommentarer