Frisk, familievennlig frosk


Lærer Frosk
Nederland 2016
Originaltittel: Meester Kikker
Regi: Anna van Der Heide
Manus: Mieke de Jonge og Paul van Loon
Skuespillere: Jeroen Spitzenberger, Yenthe Bos, Wine Dierickx og Paul Kooij
Norske stemmer: Christian Skolmen, Hedda Farnes Grjotheim, Oscar Stålhand Arnø, Ingeborg Sundrehagen Raustøl, Marian Saastad Ottesen og Helge Winther-Larsen
Aldersgrense: 6 år

TERNINGKAST 4

Hva gjør du når læreren din plutselig en dag blir forvandlet til en "skitten, slimete slamkryper"? Du prøver å redde ham fra å miste jobben og å bli spist, vel.

Voksne har de merkeligste hemmeligheter. Noe av det de skjuler, kan – slik lille Lisa i "Lærer Frosk" finner ut – være direkte foruroligende: Gitt de rette omstendighetene blir læreren hennes grønn, glassaktig i blikket og helt utrolig god til å hoppe. Han blir kort sagt til en frosk. Og frosker lever farligere enn de fleste. Heldigvis er Lisa både snarrådig og enda mer glad i dyr enn barn flest.

Sitt smått bisarre utgangspunkt til tross, har den en lett og tilforlatelig tone, denne nederlandske publikumsprisvinneren fra årets Barnefilmfestival i Kristiansand. Settingen er landlig som i en gammel svensk barne-tv-serie. Situasjonskomikken er av det lettfattelige slaget. Tempoet er friskt og skuespillet akkurat passe tydelig. Og det tar overraskende kort tid å bli vant til de dubbede stemmene.

"Lærer Frosk" kommer neppe til å gjøre varig inntrykk på verken store eller små. Men tatt for dét den er – et fantasifullt, barnlig skråblikk på de voksnes forunderlige verden – kan den være vel verdt et kinobesøk for hele familien.

Originalt publisert på Fædrelandsvennens hjemmeside 24.05.17
© Roy Søbstad

Kommentarer