søndag 6. august 2017

Tam Brannmann Sam


Brannmann Sam – Besøk fra verdensrommet
Storbritannia 2017
Originaltittel: Fireman Sam: Alien Alert
Regi: Gary Andrews
Aldersgrense ikke oppgitt

TERNINGKAST 3

Brannmann Sam-filmen har skuffende lite å by på ut over det vi allerede har sett på TV.

Målgruppen kjenner sikkert Brannmann Sam fra NRK Super. Der redder han innbyggerne i den fiktive walisiske landsbyen Pontypandy fra krisesituasjoner og demonstrerer samtidig fornuftig omgang med ild og den slags for dem som ser på. I korte trekk er det hva han gjør i kinofilmen sin også.

OK, litt ekstra dramatisk blir det når Pontypandy hjemsøkes av flygende tallerkener og små, grønne menn. Men ellers er alt ved det samme: Georg er stadig klønete og selvopptatt og en generelt slett representant for rødhårete guttepjokker, Brannmann Sam er stadig en merkelig traust og lite karismatisk type til "leading man" å være.

Og animasjonsbudsjettet later dessverre ikke til å ha vært høyere enn det er for TV-serien. Selvsagt ville det være urimelig å forvente Pixar-kvalitet, men "Brannmann Sam – Besøk fra verdensrommet" ser – både hva stofflighet, bevegelser og detaljnivå angår – mest av alt ut som et 20 år gammelt dataspill.

Med en spilletid på én time og ett minutt kan ikke filmen beskyldes for å tvære ut tiden. Til gjengjeld kan den ikke sies å være all verden til kinoopplevelse heller.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 14.07.17
© Roy Søbstad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar