Helt(er) på trynet


Justice League
USA 2017
Regi: Zack Snyder
Manus: Chris Terrio
Skuespillere: Ben Affleck, Gal Gadot, Jason Momoa, Henry Cavill, Amy Adams, Ray Fisher, Ezra Miller
Aldersgrense: 12 år

TERNINGKAST 3

Hvem skulle ha trodd at en film som handlet om så lite kunne bli så slitsom?

Så, her er den altså, filmen som skal knytte sammen trådene fra alle de foregående DC Universe-filmene – "Man of Steel", "Batman v Superman: Dawn of Justice", "Suicide Squad" og "Wonder Woman" – og samtidig berede grunnen for en bråte nye. Og problemet med "Justice League" er det samme som med flesteparten av de andre: Den skal gape over alt for mye.

Paradoksalt nok er det knapt noen historie her. Superman skal liksom være død, så når en pompøs kjiping truer med å – du gjettet riktig – ødelegge jorden, må Batman (Ben Affleck) ta ansvar og samle et team av typer med "spesielle evner". Omtrent halve spilletiden går med til å introdusere disse heltene. Resten består av de sedvanlige dataanimerte masseødeleggelsene.

OK, så er det blitt plass til flere vitser enn i de andre DC-filmene. The Flash (Ezra Miller) er ganske morsom på sin "Big Bang Theory"-aktige måte. Men en film som, til tross for at den egentlig ikke handler om noe, varierer i tone fra øyeblikk til øyeblikk – nå er vi i Kansas og nå er vi i Atlantis, nå skal det være ironisk og nå skal det være sentimentalt – oppleves trettende lenge før den er over.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 17.11.17
© Roy Søbstad

Kommentarer