Mødre er mødre verst


A Bad Moms Christmas
USA 2017
Regi og manus: Jon Lucas, Scott Moore
Skuespillere: Mila Kunis, Kirsten Bell, Kathryn Hahn, Christine Baranski, Cheryl Hines, Susan Sarandon
Aldersgrense: Tillatt for alle

TERNINGKAST 3

"A Bad Moms Christmas" vil være både rølpete og sentimental, ender opp med å bli verken fugl eller fisk.

I den grad frustrerte, overarbeidede småbarnsmødre har tid til å gå på kino, var fjorårets "Bad Moms" filmen for dem: dels en langfinger mot utakknemlige unger, ansvarsløse menn og de mødrene som får til alt, dels et passe harry forsvar for kvinners rett til å griseprate og drikke brennevin midt på dagen.

Når vi møter fraskilte Amy (Mila Kunis), superstreite Kiki (Kristen Bell) og utagerende Carla (Kathryn Hahn) igjen, er det jul – "årets mest stressende tid for mødre" – og alle tre har fått sine egne, mildt sagt krevende opphav på besøk. Dessverre skal det snart vise seg at de skarpeste mammavitsene ble brukt opp i forrige omgang.

En film som kan få et romantisk øyeblikk ut av voksing av pung, kan riktig nok ikke sies å være helt uten inspirerte øyeblikk. Men når halve spilletiden går med til den obligatoriske sentimentale avrundingen – dette er en amerikansk julefilm, tross alt – mister den sakte, men sikkert det meste av energi, originalitet og satirisk punch. Og ikke klarer den å skape ordentlig julestemning heller.

Både din og min mamma fortjener bedre enn som så.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 02.11.17
© Roy Søbstad

Kommentarer