Dobbel dose Romano



Daniel Romano
Nerveless/Human Touch
(Daniel Romano)

TERNINGKAST 5

Hvilken artist har så mange bra låter at han bare kan gi bort to hele album på nettet?

Da canadiske Daniel Romano spilte på Håndverkeren i Kristiansand i fjor høst, skrev undertegnede at det var årets tøffeste rock'n'roll-konsert i denne byen. Flere som var der mente at jeg tok alt for forsiktig i. Og kanskje hadde de rett: Daniel Romano har en energi, en kulhet og, ikke minst, en låtkatalog som tilsier at han egentlig hører til på langt større scener.

Produktiv er fyren også. Etter å ha gitt ut fem album på like mange år, er han nå plutselig ute med to helt nye, helt forskjellige utgivelser.

"Nerveless" tar opp tråden fra de siste par Romano-platene, hvilket betyr iørefallende, bittersøt poprock med 60-tallspreg. "Vacancy", for eksempel, høres ut som en glemt Roy Orbison-perle.

Søsteralbumet "Human Touch" later på sin side til å være spilt inn rundt et stearinlys klokken tre om natten. Noen vil sikkert synes at det blir i mest molefunkne laget, andre vil simpelthen smelte i møte med en countryballade som "Blue Champagne".

Det er bare én eneste hake ved dette på alle måter rause overskuddsprosjektet: Albumene er kun tilgjengelige på Bandcamp.com og vil bli fjernet ved utgangen av denne måneden.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 16.01.18
© Roy Søbstad

Kommentarer