Jakten på kjærligheten


Let the Sunshine In
Frankrike 2017
Originaltittel: Un beau soleil intérieur
Regi: Claire Denis
Manus: Christine Angot, Claire Denis
Skuespillere: Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Philippe Katerine, Josiane Balasko, Sandrine Dumas, Nicolas Duvauchelle, Alex Descas, Laurent Grévill, Bruno Podalydès, Paul Blain, Valéria Bruni-Tedeschi, Gérard Depardieu
Musikk: Stuart A. Staples
Aldersgrense: 12 år

TERNINGKAST 4

Også den franske kunstfiffen har sitt å stri med.

Den egenrådige "auteuren" Claire Denis ("35 Shots of Rum", "Trouble Every Day") er mest kjent for å ta for seg tung tematikk som vold, seksualitet og fransk kolonialisme. Men med "Let the Sunshine In" – et sjeldent tilfelle av en Denis-film med vanlig norsk kinodistribusjon – har hun faktisk laget noe som med bare lite grann velvilje kan kalles en romantisk komedie.

Utgangspunktet er i hvert fall sjangertypisk så det holder. Den nyskilte, middelaldrende kunstmaleren Isabelle (Juliette Binoche) dater den ene mannen etter den andre – en drittsekk av en banksjef, en selvopptatt skuespiller, en fyr hun treffer på dansegulvet – men forhold oppstår og forhold opphører uten at hun blir noe lykkeligere av den grunn.

Og siden "Let the Sunshine In" er en veldig fransk film, blir hvert forhold innledet med grundige forhandlinger og avsluttet med enda grundigere analyser. Det prates og det prates. Nettopp derfor kommer også filmens mest fornøyelige øyeblikk i det Binoche – som inntil da har spilt Isabelle med kledelig enigmatisk tilbakeholdenhet – plutselig får nok av sine venners babling, setter foten hardt i bakken og skjeller dem ut etter noter.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 03.02.18
© Roy Søbstad

Kommentarer