Modent fra Mandal


The Violent Years
I Blame You and You Blame Me
(Apollon/Border Music)

TERNINGKAST 4

Selv et band kalt The Violent Years blir mindre voldsomt med årene.

Når et orkester har eksistert i 15 år uten å gi ut mer enn to album og et par ep-er, er det vel bare naturlig at utgivelsene deres ender opp med å lyde forskjellige. The Violent Years fra Mandal pleide å ligne veldig på det apokalyptiske amerikanske folkrock-bandet 16 Horsepower – undertegnede kan huske noen skummelt intense konserter – men minner i dag vel så mye om de ettertenksomme voksenrockerne The War on Drugs. Det er ikke noe galt i dét. Vi blir alle sammen eldre.

Nærmest sitt yngre jeg ligger låtskriver Kenneth Bringsdal i bibelsk ladede låter som "Can't See the River" og "Coocoon Spinner". Den ni og et halvt minutter lange avrundingen "Southern Pearl" er derimot musikk å seile sakte inn i solnedgangen til. Og underveis unner The Violent Years seg også et par reale venstresvinger: "Paris" nærmer seg pur 80-tallspop og "Into the Fire" kan lett passere for soul.

Alt dette er gode låter. Produksjonen, gjort i studioet til Morten Martens i Kristiansand, er dessuten lekker. Like fullt er det mulig å savne litt mer av den nerven som en gang var selve varemerket til The Violent Years. Heldigvis er det all grunn til å tro at den fortsatt vil være der når bandet kommer seg opp på scenen igjen.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 19.02.18
© Roy Søbstad

Kommentarer