Turboneger? Turbonerder!


Turbonegro
ROCKNROLL MACHINE
(Scandinavian Leather/Universal)

TERNINGKAST 3

Én gang var de et skummelt punkband. Nå lager de poprock med ufine tekster.

Hvorfor fortsetter Turboneger å lage plater? Er det fordi Thomas Seltzer trenger utløp for sin trang til å skrive dustete ordspilltekster? Er det fordi Knut Schreiner vil vise hvor mange rockhistoriske referanser han kan lure inn i enhver låt? Eller er det fordi Seltzer, Schreiner og resten av det middelaldrende hobbybandet skal få tatt seg en heisatur til sommerens festivaler? Bare én ting er sikkert: Tvingende nødvendig kan det umulig være.

Det nye på "ROCKNROLL MACHINE" er den utstrakte bruken av 80-tallssynther. Mens "Skinhead Rock & Roll" høres ut som noe midt mellom en hyllest til og en parodi på Van Halens "1984", er usannsynlig titulerte "John Carpenter Powder Ballad" en pastisj på hver eneste AOR-låt du kan komme på. Ellers er det bare å krysse av for litt AC/DC-grynting her, litt Black Sabbath-hosting der og – gjennomgående fra A til Å – et oppheng i kinky sex som virker ekstra upassende når det kommer fra en gjeng småbarnsfedre i førtiårene.

Humor har alltid vært en viktig del av uttrykket til Turboneger, men de pleide å balansere den med uforskammet deathpunk. "ROCKNROLL MACHINE" er ikke stort mer enn en "in-joke" klekket ut av noen nerder med veldig god tid i studio.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 14.02.18
© Roy Søbstad

Kommentarer