tirsdag 1. mai 2018

Den store Marvel-såpeoperaen del 19


Avengers: Infinity War
USA 2018
Regi: Anthony Russo, Joe Russo
Skuespillere: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Josh Brolin, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Benedict Cumberbatch, Don Cheadle, Tom Holland, Chadwick Boseman, Elizabeth Olsen
Aldersgrense: 12 år

TERNINGKAST 4

Superhelt-fans har mye å glede seg til. Alle andre bør smøre nistepakke.

Hva "Avengers: Infinity War" handler om? Tja, det er noe om at alle Marvel-heltene må gå sammen for å stoppe den onde Thanos (Josh Brolin) fra å samle seks "uendelighetssteiner" – små dingser som kan brukes til å kontrollere selve virkeligheten – og slik hindre ham i å ødelegge universet. Men dét er selvsagt ikke poenget med filmen.

Poenget er å knytte sammen tråder fra de foregående 18 (!) Marvel-filmene – Iron Man (Robert Downey Jr.), Thor (Chris Hemsworth), Black Panther (Chadwick Boseman), Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) og Guardians of the Galaxy-gjengen er bare noen få av dem som deltar – og samtidig berede grunnen for nye installasjoner i den kosmiske såpeoperaen.

Og, ja, det oppleves unektelig som noe av et antiklimaks når "Avengers: Infinity War" etter to timer og 40 minutter avsluttes med en cliffhanger. Var alt sammen bare en transportetappe til neste film, liksom? Heldigvis har den også nok humor og fantasi – flere sekvenser her er så fjerne fra virkeligheten at de nærmer seg ren surrealisme – til at selv vi uten hovedfag i marvelologi kan føle oss underholdt i hvert fall et stykke på veien.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 28.04.18
© Roy Søbstad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar