Masete monsterferie


Hotell Transylvania 3
USA 2018
Originaltittel: Hotel Transylvania 3: Summer Vacation
Regi: Genndy Tartakovsky
Manus: Michael McCullers, Genndy Tartakovsky
Amerikanske stemmer: Adam Sandler, Selena Gomez, Andy Samberg, Kevin James, Steve Buscemi
Aldersgrense: 6 år

TERNINGKAST 2

"Hotell Transylvania 3" forveksler konsekvent humor med hysteri.

Ingen forventer vel at den tredje filmen i en serie – spesielt ikke den tredje filmen i en amerikansk animasjonsfilmserie – skal bringe noe nytt til bordet. Vrien i "Hotell Transylvania 3" må likevel sies å være lovlig tynn: Handlingen er ikke lagt til Transylvania.

Monsterne trenger ferie. Så de booker seg et cruise. Varulvene får litt hardt tiltrengt barnefri, Frankenstein får utløp for sin trang til å gamble og sannelig presterer ikke Grev Dracula å bli hodestups forelsket i skipets yndige, kvinnelige og – skandaløst nok! – menneskelige kaptein. Samtidig konspirerer monsternes gamle erkefiende Van Helsing i skyggene.

Animasjonen er gild. Tempoet er heseblesende. Vitsene er fryktelig ujevne. Og når ståket og bråket omsider er over – "Hotell Transylvania 3" er sjeldent ståkete og bråkete selv til moderne amerikansk animasjonsfilm å være – sitter man igjen og føler seg like tom som etter en lang lørdagsmorgen tilbragt i selskap med en ungeflokk på sukkerkjøret og Cartoon Network og Disney Channel på full guffe fra hver sin skjerm. Vel bekomme, alle mødre og fedre.

Anmeldelsen er basert på 2D-versjonen med norske stemmer.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 12.07.18
© Roy Søbstad

Kommentarer