Spioner på tull


The Spy Who Dumped Me
USA 2018
Regi: Susanna Fogel
Manus: Susanna Fogel, David Iserson
Skuespillere: Mila Kunis, Kate McKinnon, Justin Theroux, Gillian Anderson, Hasan Minhaj, Ivanna Sakhno, Sam Heughan
Aldersgrense: 15 år

TERNINGKAST 3

Huskeregel for filmfolk: Lette actionkomedier burde aldri få bli to timer lange.

Audrey (Mila Kunis) og Morgan (Kate McKinnoon) er to ganske vanlige venninner fra Los Angeles – sånn passe oppegående, ikke akkurat selvhøytidelige – som får livet snudd på hodet når eksen til førstnevnte viser seg å være en hemmelig agent involvert i internasjonale intriger.

Og snart beveger denne lettbente komedien seg, som om den var en hvilken som helst spionthriller, fra land til land og by til by i heseblesende tempo. Flere festlige øyeblikk oppstår når umodne amerikanere møter antatt mer sofistikerte europeere: Audrey og Morgan som prøver å flykte i en stjålet Mercedes med manuelt gir, en leiemorder som prøver å sikte seg frem til to dumme amerikanske turister i en by full av dumme amerikanske turister.

Og i sånn omtrent en times tid er "The Spy Who Dumped Me" riktig underholdende. Actionsekvensene er bedre utført enn de pleier å være i denne typen filmer og "Saturday Night Live"-komikeren McKinnoon tilfører noen doser tiltalende uforutsigbar energi. Hvis nå bare filmskaperne hadde hatt vett til å runde av mens plottet ennå var fengende og vitsene ennå var morsomme, kunne dette ha vært en vinner.

Originalt publisert på Fædrelandsvennens hjemmeside 17.08.18
© Roy Søbstad

Kommentarer