Sånn passe parodi


Johnny English Strikes Again
England 2018
Regi: David Kerr
Manus: Neal Purvis, Robert Wade
Skuespillere: Rowan Atkinson, Emma Thompson, Olga Kurylenko, Ben Miller, Jake Lacy
Aldersgrense 6 år

TERNINGKAST 3

"Johnny English Strikes Again" vil først og fremst få deg til å savne Sorte orm og Mr. Bean.

Når identiteten til samtlige av agentene deres blir avslørt i et dataangrep, har ikke britiske myndigheter annet valg enn å nok en gang innkalle Johnny English (Rowan Atkinson). Han ser seg selv som en spion av James Bond-skolen, men er i virkeligheten mer av en inspektør Clouseau: i stand til å skape livsfarlige situasjoner når som helst og hvor som helst.

Det meste av humoren i denne tredje Johnny English-filmen er spunnet rundt hvor akterutseilt 1960-tallets kvinnenedleggende, Aston Martin-kjørende agent-type fremstår i dagens heldigitale verden. Dette fører til en og annen småfestlig sekvens – ikke minst en hvor vår antihelt surrer rundt i Londons gater iført virtual reality-briller – men langt fra mange nok til å forsvare en spilletid på så lite som 89 minutter. Det hjelper heller ikke at Austin Powers- og The Kingsman-filmene for lengst har tøyset med akkurat de samme tingene.

I en alder av 63 har Rowan Atkinson fortsatt sitt uforlignelige oppsyn og talent for fysisk komikk i behold. Men det er garantert ikke "Johnny English Strikes Again" han vil bli husket for.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 27.09.18
© Roy Søbstad

Kommentarer