Krim for de minste


Gordon & Paddy – Nøttemysteriet i skogen
Sverige 2017
Originaltittel: Gordon & Paddy
Regi: Linda Hambäck
Manus: Ulf Nilsson, Jan Vierth
Norske stemmer: Per Frisch, Siri Nilsen, Jan Gunnar Røise, Jan Martin Johnsen, Alexandra Gjerpen, Rolf Kristian Larsen
Musikk: Martin Landquist
Aldersgrense: Tillatt for alle

TERNINGKAST 4

Koseligere kriminalfilm enn "Gordon & Paddy – Nøttemysteriet i skogen" skal du lete lenge etter.

Den gamle padden Gordon og den unge musen Paddy er politi i en del av skogen som er så fredelig at den egentlig ikke trenger noe politi. Sånn er det i hvert fall inntil en snøtung vinterdag når noen stjeler alle nøttene – de kjære, kjære nøttene! – til det lett nevrotiske ekornet Valdemar. Mistanken faller på henne hvis navn de andre dyrene knapt tør å hviske: reven.

Krimplottet i denne timelange svenske tegnefilmen er, når sant skal sies, ganske surrete. Men det spiller ikke all verdens rolle når alt annet ved den er så fint.

"Gordon & Paddy – Nøttemysteriet i skogen" er en film hvor figurene har tid til å sette seg ned og ha smått Ole Brumm-aktige samtaler om juss, filosofi og praktisk politiarbeid – "Når ingen er mistenkte, er alle mistenkte," lyder en av flere sitérbare replikker fra kloke Gordon – og hvor skogen ser aldeles praktfull ut i duse akvarellfarger som skifter i takt med årstidene.

Dette er kort sagt akkurat det lune, lille alternativet til de vanligvis hysterisk oppjagede dataanimasjonsfilmene både store og små kinogjengere kan føle behov for i blant.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 03.11.18
© Roy Søbstad

Kommentarer