Harde never, varme hjerter


Creed 2
USA 2018
Regi: Steven Caple Jr.
Skuespillere: Michael B. Jordan, Tessa Thompson, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Phylicia Rashad, Florian Munteanu
Aldersgrense: 12 år

TERNINGKAST 4

Hvem skulle ha trodd at den åttende filmen i Rocky-sagaen kunne ha såpass mye følelsesmessig slagkraft?

«Creed 2» er en mer eller mindre direkte oppfølger til bokseklassikeren «Rocky IV» (1985). I den filmen ble Rockys venn Apollo Creed slått i hjel i ringen av russiske Ivan Drago. Nå, 33 år senere, er det sønnenes tur til å kjempe om tittelen: Victor Drago (den fryktinngytende Florian Munteanu) vs. Adonis Creed (den adskillig mer følsomme Michael B. Jordan).

Og på utsiden av tauverket lusker selvsagt gamlegutta Rocky Balboa (Sylvester Stallone) og Ivan Drago (Dolph Lundgren), begge med utseendet til godt brukte punchingbager.

Selv om man skjønner akkurat hvordan dette kommer til å forløpe – først skal alt se lyst ut for vår helt, så skal det gå skikkelig, skikkelig dårlig en stund, så skal tingene bli snudd på hodet igjen – er «Creed 2» blitt en overraskende emosjonell opplevelse. Nøkkelen er ikke selve boksekampene, men den nitidige oppbyggingen til dem: Dette er en film som bruker god tid til å skape sympati for Adonis og folkene rundt ham, slik at det virkelig føles som om noe står på spill når han langt om lenge entrer ringen.

Mot slutten er klumpen i halsen faktisk så å si uunngåelig.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 06.12.18
© Roy Søbstad

Kommentarer