Agenter med rett til å tulle


Men in Black: International
England/USA 2019
Regi: F. Gary Gray
Skuespillere: Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Liam Neeson, Rebecca Ferguson, Emma Thompson
Aldersgrense: 12 år

TERNINGKAST 4

Den fjerde Men in Black-filmen har færre ekle aliens, mer småkjekling og to nye hovedrolleinnehavere som får deg til å glemme de gamle.

Det er gode grunner til å nærme seg «Men in Black: International» med skepsis. Ikke bare kommer den syv lange år etter «Men in Black 3» – syv lange år hvor vi formelig er blitt bombardert med store, effektbaserte og selvironiske spetakkelfilmer av den typen som kan sies å ha blitt introdusert med «Men in Black» nummer én i 1997 – men denne gangen er heller ikke Will Smith og Tommy Lee Jones med.

Lykkeligvis får vi Chris Hemsworth og Tessa Thompson i stedet. Det er de to, som også spilte sammen i den store, effektbaserte og selvironiske spetakkelfilmen «Thor: Ragnarok» (2017), som tilfører «Men in Black: International» det den trenger av varme og sjarm.

Hemsworth er Agent H, en festglad, uhøytidelig kjekkas ikke helt ulik Roger Moore-versjonen av James Bond, Thompson er den nerdete, men kvikke Agent M. Sammen får de oss til å glemme at plottet bare er noe usammenhengende rør om galaksens farligste våpen og en muldvarp innad i MiB.

Det er kanskje ikke lov å si det, men undertegnede savnet faktisk ikke Will Smith og Tommy Lee Jones i det hele tatt.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 14.06.19
© Roy Søbstad

Kommentarer