Fargerik og poengløs


Kjæledyrenes hemmelige liv 2
USA 2019
Originaltittel: The Secret Life of Pets 2
Regi: Chris Renaud
Norske stemmer: Thomas Giertsen, Cecilie Steinmann Neess, Hilde Lyrån, Terje Sporsem, Christian Petterson, Jeppe Beck Laursen, Dennis Storhøi, Maria Karlsen
Aldersgrense: 6 år

TERNINGKAST 3

En mer typisk oppfølgerfilm enn «Kjæledyrenes hemmelige liv 2» er vanskelig å tenke seg.

«Kjæledyrenes hemmelige liv» (2016) var en ganske morsom, men ikke alt for minneverdig animasjonsfilm av den familievennlige typen. «Kjæledyrenes hemmelige liv 2» er, slik oppfølgere pleier å være, en litt mindre gøyal og litt mer forglemmelig variant av den samme filmen.

Tre historier blir fortalt parallelt. Hundekompisene Max og Duke får noen nye venner på bondegårdsferie. Pyntehunden Fiffi gjør sitt beste for å passe på Max sin elskede lekebie. Den ursøte kaninen Snøball innbiller seg at hun er superhelten Kaptein Snøball. Ja, også er det noe om et skummelt sirkus.

Igjen er dataanimasjonen av høyeste kvalitet – de solbadede, hyperdetaljerte New York-panoramaene vil få mang en mamma og pappa til å lengte etter en real storbyferie – og beskrivelsene av typisk dyreatferd er like festlige som de var forrige gang. Men noe poeng kommer filmen i grunnen aldri til.

I stedet ender det hele med en påklistret, heseblesende actionfinale som – i likhet med resten av «Kjæledyrenes hemmelige liv 2» – er underholdende nok så lenge den varer, men neppe kommer til å gjøre varig inntrykk på verken store eller små.

Originalt publisert på KRSby.no 20.06.19
© Roy Søbstad

Kommentarer