Jason Bourne junior


Hacker
Danmark 2019
Regi: Poul Berg
Manus: Poul Berg, Rune Kalle Bjerkø
Skuespillere: Rumle Kærså, Josephine Højbjerg, Morten Suurballe, Esben Dalgaard Andersen, Mille Dinesen, Signe Egholm Olsen
Norske stemmer: Benedikte Kruse, Jesper Leporanta, Mia Betten, Preben Olram, Lars Sundsbø
Aldersgrense: 9 år

TERNINGKAST 3

Javisst er kidsa glade i å se på skjermer. Men hvorfor skal de gå på kino for å se andre kids se på skjermer?

Mammaen til Benjamin forsvant da han var seks år gammel. Nå er han 13 og en kløpper til å hacke seg inn i datasystemer. Så en dag dukker Forsvarets etterretningstjeneste opp med en video som tyder på at mamma fortsatt er i live, og på rekordtid virvles Benjamin, sammen med venninnen Savannah, inn i et komplott mot selve nasjonen Danmark.

Man venner seg fort til at «Hacker» er blitt dubbet fra dansk til norsk. Den er også så lite stedsspesifikk at den like gjerne kunne ha vært laget her til lands. Som paranoid, høyteknologisk thriller for tenåringer betraktet – ungdomsskoleversjonen av Jason Bourne, om du vil – har filmen likevel sine svakheter.

Strengt har den bare tre typer scener. Du har Benjamin og Savannah som løper eller gjemmer seg. Du har Benjamin eller skumle voksne som stirrer intenst på mobil- og dataskjermer. Og du har skumle voksne som prøver å forklare den unødig kompliserte handlingen for hverandre, Benjamin og oss som ser på.

Det hadde neppe skadet med lite grann sjarm og humør innimellom all løpingen og stirringen og pratingen, for å si det sånn.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 08.06.19
© Roy Søbstad

Kommentarer