Uber stokk og stein


Stuber
USA 2019
Regi: Michael Dowse
Manus: Tripper Clancy
Skuespillere: Dave Bautista, Kumail Nanjiani, Iko Uwais
Aldersgrense: 15 år

TERNINGKAST 3

Som komedie er «Stuber» til tider ganske morsom. Som actionfilm er den eneste stor klisjé.

«Stuber» er nok en variant av den gode, gamle «umake par»-filmen. Uber-sjåføren Stu (Kumail Nanjiani) er en moderne mann – føyelig, pertentlig og en slave av sine passasjerers stjernevurderinger – mens Vic (Dave Bautista) er en politimann av den gamle skolen: handlekraftig, men ikke særlig flink til å snakke om følelelser og sånt. Sammen kjører de storbyen rundt på jakt etter en hensynsløs narkodealer (Iko Uwais).

I filmer som dette avhenger det meste av hovedrolleinnehaverne. Og de sympatiske Nanjiani (sist sett i fine «The Big Sick») og Bautista (mest kjent som Drax i «Guardians of the Galaxy») gjør sitt beste for å få oss til overse at manuset – en slags krysning av taxi-thrilleren «Collateral» og tullefilmen «Rush Hour» – egentlig bare er et oppsop av klisjeer, at actionscenene er slurvete regissert og at Uwais (kampsporthelten fra de vanvittige «The Raid»-filmene) ikke har fått noe som helst å spille på.

«Stuber» har et og annet småfestlig øyeblikk – Nanjiani er bedre jo mer sarkastisk han blir – men mer enn tre (av seks) stjerner kan ikke denne tvers gjennom forglemmelige filmen få.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 11.07.19
© Roy Søbstad

Kommentarer