Verdens verste bestevenn


Child's Play
USA 2019
Regi: Lars Klevberg
Manus: Don Mancini, Tyler Burton Smith
Skuespillere: Aubrey Plaza, Gabriel Bateman, Brian Tyree Henry, Tim Matheson
Musikk: Sara Kohlman
Aldersgrense: 15 år

TERNINGKAST 4

Nok en skrekk-favoritt fra 80-tallet blir vekket til live igjen i nyinnspillingen av «Child's Play».

Ingen ville vel finne på å kalle den originale «Child's Play» fra 1988 for en stor film, men for mange som vokste opp i VHS-æraen er den nå en slags klassiker allikevel. Og selvsagt var det bare et tidsspørsmål før Hollywood måtte spille den inn på nytt.

I denne versjonen, som er regissert av norske Lars Klevberg, er ikke dukken Chucky ond fordi den er besatt av sjelen til en seriemorder, men fordi en misfornøyd arbeider ved «sweatshop»-fabrikken i Vietnam har fjernet sikkerhetssperrene på det som nå er en hypermoderne robot-bestevenn med wi-fi og alt inkludert. Dette grepet gjør ikke bare Chucky (litt) lettere å tro på, men det gir også «Child's Play» en viss satirisk snert: Hvor mye bør vi egentlig stole på teknologien vi omgir oss med?

Og når Chucky – dessverre ikke særlig overbevisende dataanimert, men med en akkurat passe creepy stemme fra Mark «Luke Skywalker» Hamill – først setter i gang med sin morderiske virksomhet, får Klevberg mye god, sort humor ut av guffenhetene. Faktisk gjør det ikke all verden at «Child's Play» er mer morsom enn egentlig skummel.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 18.07.19
© Roy Søbstad

Kommentarer