Gammel sjørøver i ny drakt


Kaptein Sabeltann og Den magiske diamant
Norge 2019
Regi: Rasmus A. Sivertsen og Marit Moum Aune
Manus: Karsten Fullu
Skuespillere: Kyrre Sydness, Siri Skjeggedal, Leonard Eike, Tobias Santelmann, Jan Martin Johansen, Trond Fausa Aurvåg, Jonas Urstad, Kristoffer Olsen, Bartek Kaminski, Charlotte Frogner, Jon Øigarden
Aldersgrense: 6 år

TERNINGKAST 4

Sabeltann-fansen kommer neppe til å bli skuffet.

Vår alles favorittsjørøver har en brokete filmkarriere å se tilbake på. Den første filmen hans, som kom i 2003 og ganske enkelt het «Kaptein Sabeltann», var håndtegnet. Den andre, som het «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» og kom i 2014, var med levende skuespillere. Dette tredje forsøket er dataanimert av de flinke folkene i Qvisten Animasjon («KuToppen»).

Det handler om en magisk diamant som kan oppfylle et hvert ønske. Selvsagt er dét noe kapteinen ønsker å slå kloa i, og like selvsagt får han konkurranse av Maga Kahn, en jungelfyrste som er enda mer pompøs og forfengelig enn ham selv. Og jammen klarer ikke Pinky og Sunniva å bli innblandet, de også.

«Kaptein Sabeltann og Den magiske diamant» er ikke et animasjonseventyr helt på Pixar-nivå – noen sekvenser ser mer forseggjorte ut enn andre, filmen har et langt midtparti hvor veldig lite egentlig skjer – men den er fantasifull nok til å måle seg med det meste i internasjonal andredivisjon. Og kanskje vel så viktig: Alle små sabelfans får akkurat den Sabeltann-opplevelsen de forventer.

Hvis ikke den store, norske sjørøverfilm-«franchisen» starter her, kommer den aldri til å bli noe av.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 20.09.19
© Roy Søbstad

Kommentarer