Kos på lavbudsjett


Brillebjørn på ferie
Norge 2019
Regi og manus: Live Glesne Kjølstad
Skuespillere: Julian L. Larsen, Thomas Hildebrand, Marianne Krogness
Aldersgrense: Tillatt for alle

TERNINGKAST 3

Den andre filmen om NRK Super-figuren Brillebjørn fremstår dessverre akkurat like billig som den første.

Brillebjørn er kosedyret alle tre–fire-åringer drømmer om. Ikke bare kan den lille bamsen snakke, i hvert fall når det ikke er noen voksne til stede, men han løser også alskens problemer med «fantasimagien» sin. I «Brillebjørn på ferie» hjelper han Julian å bli kjent med gutten i nabohytta.

Dette er en sånn barnefilm som kunne ha vært laget når som helst de siste 50 årene. Tempoet er rolig, handlingen lett å følge og omgivelsene upåklagelig idylliske. Filmen er dessuten pedagogisk anlagt – blant annet får vi lære hvordan man planter solsikker, lager vaffelrøre og fisker krabber – og når vi har sittet stille en stund, får Brillebjørn alle til å reise seg fra kinosetene og danse Brillebjørn-dansen. Ikke er det så mye som en smarttelefon å se heller.

Og alt sammen er i og for seg koselig nok. Som voksen seer er det likevel vanskelig å ikke få en følelse av amatørteater eller legge merke til de mange billige løsningene. «Hvor har det blitt av pengene fra alle Brillebjørn-bamsene og Brillebjørn-lunsjboksene?» sitter man der og tenker. «De er i hvert fall ikke brukt på denne filmen.»

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 12.10.19
© Roy Søbstad

Kommentarer