Oppdaterte fjollerier


Fjols til fjells
Norge 2020
Regi: Petter Holmsen
Skuespillere: Herbert Nordrum, Bjarte Hjelmeland, Christian Skolmen, Nils Vogt, Anette Hoff, Nader Khademi, Hedda Stiernstedt, John Emil Jørgensrud, Eirik Risholm Velle, Steinar Klouman Hallert, Erlend Mørch
Aldersgrense: 6 år

TERNINGKAST 3

Det spørs om nye «Fjols til fjells» vil få like lang levetid som gamle «Fjols til fjells».

«Fjols til fjells» er ikke en nyinnspilling av den norske humorklassikeren fra 1957, men en slags oppfølger som tar opp tråden 63 år senere. Sånn sett er det veldig passende at den grunnleggende konflikten her står mellom påskefeiring av det tradisjonelle slaget – du vet, Kvikk-Lunsj, appelsiner og Ludo – versus vår tids hedonistiske afterski-kultur.

Poppe (Herbert Nordrum), som er barnebarn av Leif Juster-karakteren med samme navn, drømmer om å drive høyfjellshotell på farfars vis. Sjansen får han når direktør Blom (Nils Vogt) plutselig dør. Poppes utfordring er bare at han må få alle – en hotellinspektør, en snyltende hyttenabo og en nidkjær svensk «front desk manager» blant dem – til å tro at det fremdeles er Blom som styrer.

Slikt blir det mange farseaktige forviklinger av. Problemet med «Fjols til fjells», som kan skilte med både dyktige skuespillere og et godt gjennomtenkt manus, er at de store gapskrattøyeblikkene aldri kommer. Igjen og igjen blir det liksom med litt lett humring.

Og dét er synd. Det lages virkelig ikke for mange folkelige, allalder-vennlige komedier nå til dags.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 21.02.20
© Roy Søbstad

Kommentarer