Pregløs prinsesse


Prinsesse i røde sko
Korea 2019
Regi: Sung Ho Hong
Norske stemmer: Mathilde Storm, Erik Skøld, Scott Maurstad, Anders Bye-Nilsen, Sigbjørn Solheim
Aldersgrense: 6 år

TERNINGKAST 2

Nei, takke meg til Disneys «Snehvit og de syv dvergene» fra 1937.

I blant kan det virke som om alle verdens animasjonsstudioer har som mål å lage den samme filmen. Jeg mener, de har akkurat den samme humoren, benytter seg av akkurat det samme visuelle uttrykket og forteller varianter av akkurat de samme historiene.

Ta «Prinsesse i røde sko», for eksempel: en teknisk kompetent, koreanskprodusert remiks av flere forskjellige europeiske eventyr – først og fremst det tyske om Snøhvit – som alle har til felles at de for lengst er blitt gjort bedre av Disney.

Tvisten er at Snøhvit her er en smålubben prinsesse som blir slank og superpen i det hun får på seg et par magiske sko, og at de sju dvergene egentlig er noen ordentlig kjekke heltetyper som har fått en forbannelse kastet over seg. Ut fra dette gjør filmskaperne et forsøk på å si noe om at den man ser ut som på utsiden ikke nødvendigvis er den samme som man er på innsiden.

Men budskapet oppleves forstemmende ullent – det er tross alt bare den slanke Snøhvit alle faller i staver over – og utover dét har ikke filmen annet enn uinspirert vitsing, pregløs popmusikk og trøtte actionsekvenser å by på. Å jøje meg, så kjedelig det blir!

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 24.07.20
© Roy Søbstad

Kommentarer