Grim zombie-action


Peninsula
Sør-Korea 2020
Regi: Yeon Sang-ho
Skuespillere: Gang Dong-won, Lee Jung-hyun, John D. Michaels
Aldersgrense: 15 år

TERNINGKAST 4

Den sør-koreanske zombieepidemien får COVID-19 til å virke som barnemat.

«Train to Busan» fra 2016 er et av nyere tids friskeste bidrag til den etter hvert så slitne zombiesjangeren: spennende, oppfinnsom og med hjertet på riktig sted. Denne oppfølgeren er, overraskende nok, en helt annen type film.

Fire år etter at et zombieutbrudd fikk det sør-koreanske samfunnet til å kollapse på rekordtid, lar en gruppe flyktninger seg overtale til å reise tilbake for å hente 20 millioner gjenglemte dollar. Det som møter dem, er en verden styrt av hensynsløse gangstere og primitive bander.

«Peninsula» har vel så mye til felles med den post-apokalyptiske actionfilmen «Mad Max: Fury Road» (2015) som med skrekkfilmen «Train to Busan»: Det er kaklende gale banditter, det er gønnere og biljakter, det er grusomme gladiatorkamper hvor noen ynkelige stakkarer må kjempe for livet utelukkende for å forlyste andre. I lange strekk er det faktisk som om filmskaperne har glemt at dette egentlig skulle handle om zombier.

Sett på sine premisser er «Peninsula» likevel ikke en dårlig film Den krever bare at man klarer å la seg underholde av noe som er grimt, brutalt og, når alt kommer til alt, dønn deprimerende.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 10.08.20
© Roy Søbstad

Kommentarer