Sikkerheten selv


Brannmann Sam – Klar for opptak!
England 2018
Familiefilm
Originaltittel: Fireman Sam: Set for Action!
Regi: Gary Andrews, Clint Butler
Aldersgrense: Tillatt for alle

TERNINGKAST 4

Det finnes mer fargerike helter enn Brannmann Sam, men ingen du kan stole like mye på.

Brannmann Sam er en barne-tv-helt av den gode, gamle skolen: snill, sindig og pedagogisk anlagt. Etter 33 år skinner det fortsatt gjennom at han ble skapt av to britiske brannmenn som ville lære oppvoksende slekter om brannsikkerhet. I denne nye filmen møter Sam sin rake motsetning i den forfengelige, selvopptatte og grunnleggende falske actionstjernen Flex Dexter.

Et filmteam har kommet til Sams lille hjemby Pontypandy, nemlig, og det hele arter seg litt som om Tom Cruise skulle ha kommet til Vestlandet for å lage sin neste «Mission: Impossible»-film: Både myndigheter og folk flest faller over seg for å tekkes Hollywood. Enkelte setter også sikkerheten til side for å skaffe gode bilder. Da er det jammen godt at Brannmann Sam aldri mister hodet.

Rent teknisk er «Brannmann Sam – Klar for opptak!» sant å si ikke stort å skryte av. Pixar laget mer dynamisk og detaljrik dataanimasjon allerede tidlig på 1990-tallet. Til gjengjeld får vi mange morsomme situasjoner, og lærer litt om alt fra filmskaping og undersøkende journalistikk til viktigheten av å være ærlig. Det er selvsagt ikke dårlig, bare dét.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 13.08.20
© Roy Søbstad

Kommentarer