Velkjent oppskrift


Fatal Affair
USA 2020
Regi: Peter Sullivan
Skuespillere: Nia Long, Stephen Bishop, Omar Epps
Aldersgrense: 13 år

TERNINGKAST 3

Netflix sitt forsøk på å blåse nytt liv i den gode, gamle «erotiske thrilleren» er selve definisjonen på en terningkast 3-film.

Ellie (Nia Long) beskriver seg best selv: «Jeg har et perfekt liv, en perfekt ektemann, en perfekt datter, et perfekt hjem. Men én dag, etter 20 år, våkner du og innser at personen som sover ved siden av deg er helt fremmed.»

Når denne nesten, men ikke helt tilfredse kvinnen støter på David (Omar Epps), en kjenning fra collegedagene, lar hun seg i et svakt øyeblikk friste til å innlede en liten flørt. Det Ellie ikke vet, er at David er en stalker og det som verre er.

Hvis noen synes dette høres ut som begynnelsen på en kjent historie – den om den korte affæren som skal vise seg å få dødelige konsekvenser – er det fordi de er blitt fortalt flere versjoner av den før, i filmer som «Farlig begjær» (1987), «Basic Instinct» (1992) og «Avsløringen» (1994). Det eneste nye med «Fatal Affair» er at den ikke har en kvinne i psykopatrollen og Michael Douglas som offer.

Ellers er dette nok en Netflix-produksjon helt på det jevne: et stykke strømlinjeformet, passe påkostet underholdning som sikkert vil fungere helt OK for det voksne paret med en fredagskveld å slå i hjel.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 31.07.20
© Roy Søbstad

Kommentarer